طريقة عمل بسبوسة
.المقادير:
نصف كيلو دقيق سميط
كوب الا ربع سمن علي زيت ذرة
4 اكواب سكر (ويمكن التقليل حسب الرغة)
كوب لبن حليب
1 باكو بيكنج بودر(مادة رافعة)
فانيليا
الطريقة:
نضع نصف مقدار السكر ومقدار السمن علي زيت الذرة وكوب اللبن في اناء عميق(استانلس) او(تيفال) ونرفعه علي النار ليصل لدرجة الغليان..
نضع البيكنج بودر علي دقيق السميط ويقلب جيدا..........
وعند غليان الخليط السابق(اللبن والسمن...الخ) نضع دقيق السميط دفعة واحدة ويقلب لمدة دقيقة علي النار بسرررررررررررررررررعة بملعقة خشبية او بمضرب سلك ويرفع من علي النار...
ونكون قد قمنا بتحضير الصينية ونضع الخليط بها سريعاااا بعد رفعها من علي النار مباشرة... وتزج في فرن متوسط الحرارة...ونختبرها بعد 20 دقيقة تقريبا وتترك حتي تنضج لمدة تتراوح بين تلت ساعة الي نصف ساعة ...
وفي هذه الاثناء نقوم بتحضير الشربات
النصف المتبي من السكر (كوبين او كوب ونصف حسب الرغبة) ثم نضعه علي النار مع كوب ماء لدرجة الغليان ونضيف اليه الفانيليا ويرفع من علي الناااااار ولا يضاف اليه لـــــيــــــمــــــون
ونخرج صينية البسبوسة بعد النضج ونضيف اليها الشربات ساخنا بعد خروجها من الفرن مباشرة ..